Megosztás!
How to Maintain Your Air Conditioner - This Old House
Miért?
A mai háztartásokban az átmeneti időjárási időszakban is használják a klímát fűtésre, ám akadnak olyanok is, akik csak és kizárólag hűtésre használják a berendezést. Az éves karbantartást mindkét esetben célszerű tavasszal, a tartós üzem előtt elvégeztetni.
– Gombás lerakódások megszüntetése
– Megfelelő légáram biztosítása
– Készülék élettartam növelése
– Hibák feltárása
Garancia alap feltétele az évenkénti karbantartás!
9leds solar energy Mushroom String Light Lamp For Garden Party Decoration -  Walmart.com
Lehet házilag?
Nem ajánlott!
Miért?
Roncsolás mentesen csak szakember tudja szétszerelni. Ez pedig elengedhetetlen a megfelelő minőségű tisztítás és fertőtlenítés elvégzéséhez. A pollenszűrők elmosása nem egyenértékű a klíma teljes körű tisztításával és fertőtlenítésével.
Garancia alap feltétele az évenkénti karbantartás!
What's Included in Professional A/C Maintenance? | Service Champions
Szakszerűen!
Az elektromos csatlakozásokban vagy az érintkezési pontokon jelentkező ellenállás – kopás, oxidáció, lelazult kötések –meghibásodáshoz vezethetnek. Ezen csatlakozások állapotát is le kell ellenőrizni, karbantartás esetén.
Ajánlott a kondenzvíz elvezetését és a leeresztő edényt is megvizsgálni.
A rendszert elindítva ellenőrizni kell az üzemi nyomást, a kompresszor áramerősségét, a kondenzátor és az elpárologtató ventilátor motorjának áramerősségét is. Ezekből az adatokból következtetni lehet a rendellenes működésekre, esetleges meghibásodásokra.

Mit nyújtunk önnek karbantartás során:

Klíma időszakos megelőző karbantartás

Tartalmazza a beltéri egység hőcserélőjének, valamint cseppvíz rendszerének fertőtlenítését speciális folyadék állagú vegyszerkeverékkel, beltéri egység burkolatának külső tisztítását, porszűrőjének elmosását, a kültéri egység hőcserélőjének tisztítását, hűtőközeg mennyiségének ellenőrzését műszeres méréssel, mindkét egység audiovizuális vizsgálatát, valamint az esetlegesen feltárt rendellenességekről az ügyfél tájékoztatását.
Ajánlott rendszeresen karbantartott készülékek esetében!

Klíma nagykarbantartás (kültéri és beltéri egységre)

A beltéri egység nagykarbantartása szükséges, amennyiben a ventilátoron, légterelőkön elkoszolódás, gombásodás látható. Ez a művelet a beltéri egység burkolatának eltávolításával kezdődik. Ezt követően a ventilátorlapát és esetlegesen a terelőlapok és csepptálca kiszerelésével a beltéri egység minden részének alapos tisztítása, fertőtlenítése következik. Amennyiben az alább láthatóakhoz hasonló kép fogad a beltéri egységbe betekintéskor, úgy a normál karbantartás nem elegendő.

Kültéri egység nagykarbantartása szükséges, amennyiben a hőcserélő lamellái között normál módon el nem távolítható szennyeződés van, valamint amennyiben a kültéri egység belsejét kitölti a darázsfészek. Mindkét esetben a kültéri egység burkolatának eltávolításával kezdődik a művelet, majd a kültéri egység teljes tisztaságának eléréséig sok féle módszer alkalmazása elképzelhető.

Áraink:
Klímaberendezés karbantartás 9.000 Ft /készülék
Klímaberendezés szegmens nagykarbantartás 20.000 Ft

Nagykarbantartás mellé ajándék gépjármű Ozon fertőtlenítés!